China

Experții NGV Global presupun că la sfîrșitul anului 2021 în toate țările lumii se așteaptă 30 mln de automobile care utilizează gaze naturale ca combustibil.

Printre liderii mondiali care folosesc gaze naturale comprimate (GNC) sunt China, Iran, Pakistan, Argentina.

Astăzi vom descrie experiență pozitivă a Chinei, și pe viitor vom continua rubrica noastră utilizând practica altor țări.

Program de sprijinire a pieței NGV de către statului chinez durează deja de 30 de ani. Principalul factor în transferul unora dintre vehicule a fost necesitatea de a reduce sarcina de mediu. Transformarea flotelor de transport public și taxi, precum și camioane, în combustibili alternativi este cel mai eficient mod de a îmbunătăți condiția aerului, precum și mediul în general.

Printre principalele măsuri de stimulare, experții Ernst & Young remarcă:

  • acordarea de subvenții proprietarilor de mașini pentru conversia vehiculelor pe benzină în metan ca combustibil
  • călătorie gratuită pe mai multe drumuri cu taxă pentru vehiculele cu GNC
  • interzicerea condusului în funcție de anotimpuri, de zile pare și impare, în timpul săptămânii sau în weekend, în timpul zilei
  • vehiculele care circulă cu gaze naturale nu sunt supuse interdicției de intrare în zonele de protecție a naturii

Până în 2020, numărul vehiculelor din China cu gaze naturale trebuia să fie de 10,5 milioane de unități (aproximativ 6,1 milioane în 2018), numărul stațiilor de alimentare cu gaz – 12,5 mii (8,4 mii în 2018).

Pentru o creștere suplimentară a numărului de vehicule cu propulsie de metan din RPC, una dintre problemele cheie este problema tarifării pe piața internă a gazului și a combustibilului tradițional. Planurile guvernului rămân axate pe dezvoltarea în continuare a sectorului.