Noutăți

Iată ce am găsit:

Nimic nu este găsit.

22 iulie 2022
Reconstrucția SAAGC-1

Stimați clienți! În cadrul procesului de reconstrucție și reechipării tehnice a stației de alimentare cu gaze, situată pe adresa: mun. Chișinău, str. Lunca Bâcului 19, este planificată stoparea completă a funcționării acesteia începând cu data de 1 august 2022, ora 8:00 în termen de 45 de zile. Referitor la informații suplimentare privind modificarea graficului de lucru și altele, vă vom informa în prealabil pe pagina noastră de Facebook sau pe site-ul oficial al companiei.

Vă așteptăm cu drag la stațiile de alimentare cu gaze din rețea Transautogaz în Chișinău situate pe adresele:

1. mun. Chișinău, str. Vadul lui Vodă, 151
2. mun. Chișinău, str. Albișoara, 19
3. mun. Chișinău, str. Uzinelor, 8/1
4. mun. Chișinău, com. Sîngera

Mulțumim pentru înțelegere și ne cerem scuze anticipat pentru incomoditățile create.

31 mai 2022
Modificarea prețului gazelor naturale comprimate

Stimați clienți! În condițiile continue de majorare a prețurilor pentru gaze naturale comprimate compania Transautogaz anunță o modificare a prețului pentru metan din 1 iunie 2022 pe întreaga rețea a stațiilor de alimentare.

01 aprilie 2022
Modificarea prețului gazelor naturale comprimate

Compania Transautogaz anunță o modificare nesemnificativă a prețului gazelor naturale comprimate (metan) din 5 aprilie 2022 pe întreaga rețea a stațiilor de alimentare.

24 ianuarie 2022
Comunicat de presă din 24.01.2022

În legătura cu creșterea prețului gazelor naturale comprimate (metan) din 22 ianuarie 2022, dorim să clarificăm următoarele:

1. Piețele energetice globale și europene, inclusiv piața carburanților pentru motoare, se confruntă cu o perioadă de prețuri ridicate. Gazele naturale au devenit foarte solicitate pentru consumul industrial și casnic în Europa, ceea ce a afectat și prețurile metanului pentru automobile. În Ucraina, costul metanului a ajuns la 45 grivne pe 1 m3 (29 lei), în Italia, care este lider european în utilizarea metanului ca combustibil pentru motor, prețurile sunt stabilite la 1,15-1,40 euro pe 1 m3 (24-29 lei).

2. Costul gazelor naturale comprimate este afectat de diverși factori, inclusiv costul achiziționării gazelor naturale, costul energiei electrice necesare funcționării echipamentelor compresoare etc. Ghidată de principiile pieței, compania poate decide să mărească prețul și pe baza așteptărilor. Aceasta este o practică mondială obișnuită pentru a asigura viitoare creșteri ale prețurilor. În acest caz, solicitarea oficială a furnizorului de gaze naturale către ANRE de majorare a tarifului de la 1 ianuarie 2022 a fost factorul care a influențat decizia de modificare a prețului metanului din 22 ianuarie 2021.

3. La fiecare creștere a prețului metanului, compania respectă etica comercială, nedepășind proporția de modificare a tarifului de cumpărare și a prețului de vânzare.

  • Prima rundă de majorare de la 8,00 lei la 13,10 lei - la 10 noiembrie 2021, creșterea prețului de vânzare a fost în valoare de 4,72 lei pe 1 m3 fără TVA, în timp ce tariful de achiziție pentru compania noastră a crescut în medie cu 5,22 lei pe 1 m3 fără TVA.
  • Ultima rundă de majorare de la 13,10 lei la 17,60 lei - la 22 ianuarie 2022, creșterea prețului de vânzare a fost în valoare de 4,16 lei pe 1 m3 fără TVA, în timp ce tariful de achiziție pentru compania noastră în medie poate crește de la 1 ianuarie 2022 cu 4,18 lei pe 1 m3 fără TVA.

4. Transautogaz încearcă să fie cît mai transparent cu clienții noștri. Informații despre modificarea viitoare a prețului sunt publicate pe pagina noastră de Facebook și pe site-ul nostru.

5. Eventuala reglementare a prețurilor la metan pentru vehicule în contextul liberalizării treptate a pieței gazelor naturale în Republica Moldova va duce cu siguranță la scăderea interesului pentru investițiile în stații noi și modernizarea stațiilor vechi din partea operatorilor, al căror număr este deja neglijabil în Moldova.

21 ianuarie 2022
Modificarea prețului gazelor naturale comprimate

În urma creșterii costului de achiziție al gazelor naturale, Transautogaz anunță o modificare a prețului gazelor naturale comprimate (metan) din 22 ianuarie 2022 pe întreaga rețea a stațiilor de alimentare.

14 ianuarie 2022
Avertizarea privind reconstrucția SAAGC-1

Stimați clienți,
În cadrul programului de modernizare a rețelei de stații, compania Transautogaz anunță startul lucrărilor de reconstrucție la SAAGC-1 Chișinău (str. Lunca Bâcului, 19). În acest sens, sunt planificate opriri tehnice la stația de alimentare, despre care vă vom informa în prealabil pe pagina noastră de Facebook și pe site-ul companiei. Urmați informațiile.

Ne cerem scuze pentru orice incomodități create.