Statele Unite

Piața gazelor naturale comprimate din Statele Unite a început dezvoltarea din anii 1980. În linii generale, majorarea pieței gazelor naturale comprimate în SUA a crescut prin extinderea flotei de transport public, precum și gazificarea flotei de camioane.

Coform datelor din 2019, există mai mult de 175 de mii de vehicule cu GNC în SUA și 1591 stații de alimentare cu GNC. În America, aproximativ 50 de producători diferiți produc 100 de modele de mașini și motoare cu diferite capacități.

În Statele Unite, utilizarea autobuzelor cu GNC este o practică obișnuită. De exemplu, în New York, Los Angeles, San Francisco și multe altele, autobuzele în mare parte folosesc metanul în calitate de combustibil.

La nivel regional, se creează legislație și programe de dezvoltare a transportului care funcționează pe bază de metan:

  • de exemplu, în statul California – lider în introducerea GNC în Statele Unite – există programe de cofinanțare a achiziționării de vehicule care utilizează combustibil alternativ, iar vehiculele care utilizează GNC, hidrogen sau vehiculele electrice pot folosi o bandă dedicată pentru mașinile cu un număr mare de pasageri fără restricții și la un cost redus.
  • asigurarea unei diferențe suficiente de preț între GNC și combustibilul tradițional prin introducerea accizelor zero sau preferențiale la combustibilul GNC, în SUA există o acciză redusă la propan și GNC.
  • implementarea programelor de stimulare fiscală pentru vehiculele care utilizează GNC, cum ar fi reduceri fiscale pentru cei care dețin și utilizează astfel de automobile.