Thailand

Flota de vehicule din Thailanda are circa 463 de mii de vehicule care funcționează pe bază de metan. Potrivit sursei NGV Journal, numărul SAAGC din țară contituie circa 497 de unități, iar vânzările lunare ating volumul de pînă la 184 milioane de metri cubi și anual de pînă la 2 miliarde de metri cubi. Gazele naturale comprimate sunt utilizate de autobuzele urbane, taxiuri și camioane, în sectorul public și privat, în special pentru scopuri turistice. Tototdată ținem să menționăm faptul că zilnic sunt reutilate pe GNC circa 280 de vehicule.

Costul ridicat al importului de produse petroliere în Thailanda, precum și aerul poluat, au dat un impuls dezvoltării combustibilului alternativ. Guvernul a introdus o politică de promovare a gazelor naturale pentru a economisi bugetul statului, și anume:

  • prețul gazelor naturale este cu 50% mai mic decât cel al motorinei
  • reducerea taxelor de import pentru gazele naturale și echipamentele de GNC
  • introducerea autobuzelor și autospecialelor de colectare a gunoiului care utilizează GNC în calitate de combustibil. Autobuzele noi vor înlocui autobuzele diesel învechite și uzate din flota BMTA. Utilizarea noilor autobuze presupune reducerea costurilor penru combustibil și micșorarea emisiilor nocive asupra mediului urban
  • Ministerul Energiei a furnizat gratuit cilindri și echipamente pentru conversia unei flote de taxiuri de 30.000 de unități, de asemenea, coordonează lucrările centrelor de reutilare din fondul petrolier. Centrele de reutilare certificate primesc 163 USD pentru conversia unui autovehicul
  • carduri de credit și reduceri pentru șoferii de taxi care utilizează GNC în calitate de combustibil
  • Ministerul Finanțelor din Thailanda a semnat un memorandum de înțelegere cu PTT Public Company Limited (care este una din cele mai mari corporații din țară în domeniul petrolier), în baza căruia a transmis în folosință un teren cu suprafața de 2 hectare pentru construcția stațiilor și centralelor de reutilare pe gaze naturale.