Pakistan

Republica Pakistan deține poziția de lider mondial în ceea ce privește numărul de transport care utilizează gaze naturale comprimate. În luna octombrie 2020, au atins un consum egal cu 5,3 metri cubi pe zi.

Potrivit NGV Global, la mijlocul anului 2018, numărul de vehicule cu motor pe gaz în Pakistan era 3 milioane, iar numărul stațiilor de alimentare cu gaz depășea 3400. În condiții de creștere a populației și dependenței de importurile mari de petrol și produse petroliere, a fost dat un impuls pentru dezvoltarea activă a transportului cu combustibil pentru motoarele pe gaze.

Pakistanul a făcut primii pași în această direcție în 1998, când guvernul și-a anunțat intenția de a reutila 100 mii de vehicule pe baza GNC, precum și de a construi 150 de stații de alimentare a automobilelor cu gaze.

Printre măsurile cheie pentru stimularea creșterii parcului de vehicule ce utilizează metanul ca combustibil au fost următoarele:

  • anularea taxelor de import și TVA timp de 5 ani pentru echipamentele stațiilor de alimentare cu GNC și pentru echipamentele de gaz a autovehiculelor
  • permisiunea de a importa echipamente uzate pentru comprimarea a gazului
  • împrumuturi concesionale pentru construcția stațiilor de alimentare cu GNC
  • anulare reglementării pieței GNC