Columbie

Datele din statistica Columbiei arată o creștere continuă și semnificativă a flotei de vehicule care funcționează pe bază de gaze naturale comprimate. Conform situației din 2017, au fost înregistrate 562.614 de autoturisme pe metan. În același timp, numărul stațiilor de alimentare cu GNC a depășit 800 de stații de alimentare. Saturația cu combustibilul GNC este de aproximativ 4,5% din bilanțul total de combustibil al țării, iar volumul lunar al vânzărilor este de peste 45 de milioane de metri cubi. Numărul centrelor de reutilare autorizate din țară ajunge la 150 de unități.

Vehiculele cu gaze naturale câștigă popularitate în primul rând datorită stabilității prețurilor, deoarece prețul benzinei continuă să crească. Pe lângă beneficiile economice, utilizarea combustibilului GNC contribuie la reducerea poluării mediului. Utilizarea gazelor naturale comprimate reduce emisiile de particule ultrafine (PM2.5) cu aproximativ 100% comparativ cu utilizarea benzinei oxigenate la motoarele cu aprindere prin scânteie. De asemenea, reduce emisiile de dioxid de carbon cu 30%.

În ceea ce privește transportul de tonaj mare, Columbia are peste 1.500 de vehicule cu gaze naturale, inclusiv transportul de pasageri, camioane, tractoare și camioane pentru gunoi. Transporturile publice și private au trecut la GNC datorită avantajelor sale economice, economisind aproximativ 50% față de benzină și 35% față de motorină.

Ca o măsură suplimentară de sprijin, Ministerul Comerțului, Industriei și Turismului a redus impozitul pe importul vehiculelor alimentate exclusiv cu gaze naturale cu 5%.