Bolivia

În 2019 numărul vehiculelor care funcționează pe baza de gaze naturale în Bolivia a crescut pînă la 25% din totalul flotei de vehicule.

Există peste 250 de centre autorizate și certificate de reutilare a automobilelor pe gaze naturale în toată țara. În 2005 numărul de mașini pe metan a fost de 40 de mii, comparativ cu 2019, cînd acest număr a ajuns la 390 de mii de vehicule. Vânzările lunare de GNC constituie circa 20 de milioane de metri cubi. Gaze naturale comprimate sunt consumate în mare parte în orașele: Santa Cruz, Cochabamba și La Paz.

Datorită conversiei pe metan, Bolivia a economisit 2,1 miliarde de dolari SUA la importurile de benzină. Dezvoltarea transportului de metan a devenit o parte integră a planului de combatere cu sărăcia și creșterea nivelului de automobilizare. Din 2010, programul de convertire a vehiculelor tradiționale pe baza gazelor naturale este realizat sub conducerea Agenției Executive pentru Conversia la GNC (EEC-GNV). Unul dintre elementele sale a fost reutilarea gratuită a mașinilor. În același timp, reducerea semnificativă continuă a prețurilor la benzină le permite proprietarilor de mașini să reducă costurile la combustibil la jumătate, ceea ce stimulează creșterea consumului de metan.