Armenia

Armenia este unul dintre liderii țărilor în care gazul natural este utilizat ca combustibil pentru vehicule și poate servi drept exemplu pentru alte țări.

În prezent, pe teritoriul Armeniei funcționează peste 360 ​​de stații de alimentare cu GNC. Stațiile de alimentare cu GNC dețin o cotă de 25% din volumul de gaze naturale realizat în țara. Vânzările lunare de gaze naturale în calitate de combustibil pentru vehicule este de peste 26 de milioane de metri cubi. Atrageți atenția la diferența volumului anual de gaze naturale comprimate vîndute între Armenia și Moldova. La fel, prețul GNC este cu 54% mai ieftin decît prețul motorinei.

La fel, este impresionant rezultatul acestei țări, în urma faptului că în Armenia nu există zăcăminte de gaze naturale și relieful țării este muntos.

Dezvoltarea activă a pieței GNC a fost facilitată de Programul de renovare și gazificare implementat în perioada anilor 1998-2011 de către de „Gazprom Armenia”.

Piața gazelor naturale comprimate din Armenia este pe deplin liberalizată și continuă să se extindă ca urmare a acestei abordări.

Conversia transportului public, municipal, de marfă, agricol și privat în GNC, precum și extinderea cererii consumatorilor pentru acest tip de combustibil auto, au dus la o creștere anuală a consumului de gaze naturale în sectorul transporturilor.