30 martie 2021
Autospecială pe metan acum și în Moldova

Pe 30 martie la Bălți, cu participarea reprezentanților companiei „Transautogaz”, primăria municipiului Bălți, SA „Moldovagaz”, SA „MAZ”, precum și compania „CBS Motors”, a avut loc transmiterea către întreprinderea municipală a unei autospeciale de colectare și transportare a deșeurilor «МАЗ» care funcționează pe baza de metan, în scopul efectuării unei testări tehnice a vehiculului.  

Promovarea vehiculelor specializate care utilizează în calitate de combustibil metanul este un proiect nou de dezvoltare a „Transautogaz”. Scopul proiectului este de a demonstra autorităților locale siguranța, economia și ecologia metanului în comparație cu tipurile tradiționale de combustibil auto.

În orașul Bălți se află stația de alimentare cu gaze naturale comprimate a companiei „Transautogaz”, precum și centrul specializat pentru reutilarea vehiculelor pe motoare cu gaz, fapt care a stat la baza alegerii municipiului Bălți pentru lansarea acestui proiect.

Datorită asistenței și suportului „MAZ”, precum și al Î.M. „Direcția Reparații și Construcții Drumuri Bălți”, autospeciala de colectare și transportare a deșeurilor va fi utilizată în  municipiul Bălți timp de două luni, după care va fi redirecționată către alte orașe ale țării. Se planifică de a negocia cu conducerea autorităților locale a orașelor Chișinău, Comrat, Hîncești și Orhei.

Capacitatea containerului de gunoi pentru acest model de mașină este de 9 metri cubi, datorită dimensiunii sale compacte poate servi străzi înguste și alei. Toate costurile de exploatare asociate de testare a vehiculului specializat sunt acoperite de compania „Transautogaz” în parteneriat cu reprezentantul „MAZ” din Moldova.

Implementarea cu succes a unui astfel de proiect va fi un nou stimul pentru autoritățile de la toate nivelurile, de a acorda o atenție deosebită combustibililor alternativi pentru micșorarea cheltuielilor și pentru a ține cont de înăsprirea cerințelor de protecție a mediului.

Compania „Transautogaz” are ca scop de a coopera mereu cu autoritățile centrale și autoritățile administrației publice locale. Rețeaua companiei include 12 stații de alimentare cu gaze naturale comprimate în toată Moldova, precum și un centru de reutilare a vehiculelor pe motoare cu gaz în or. Bălți.

„Transautogaz” este un partener de încredere în implementarea proiectelor de succes!