20 februarie 2020
În curând pe drumurile mun. Chișinău vor apărea autobuze pe gaze naturale din Republica Belarus

Directorul „Transautogaz” SRL, Alexandr Chiseev, împreună cu reprezentanții Primăriei municipiului Chișinău și Î.M. «Parcul urban de autobuze», au vizitat ОАО „Минский автомобильный завод” (MAZ). Vizita a fost organizată pe data de 17 februarie 2020 cu sprijinul Ambasadei Republicii Moldova în Republica Belarus.

În prima etapă a călătoriei de lucru au fost vizitate atelierele Uzinei de automobile, unde a fost prezentat întregul ciclu de producție și de asamblare a autobuzelor cu diferite modificări. Instalațiile de producție MAZ sunt amplasate pe o suprafață de 160 de hectare! În cadrul companiei activează 16 mii de angajați!

După vizita uzinei, a avut loc o întâlnire cu conducerea MAZ, pentru a discuta aspectele tehnice și comerciale ale viitorului proiect pentru achiziționarea autobuzelor pe gaze naturale. În urma ședinței, a fost semnat un protocol, în care au fost determinate sarcinile pentru fiecare dintre părți, pentru luna următoare, cu scopul de a determina parametrii tehnici și economici a autobuzelor, necesare municipiului Chișinău.  Unul dintre evenimentele importante care vor precedat lansarea proiectului, va fi sosirea reprezentanților Uzinei de automobile MAZ în Chișinău pentru vizitarea teritoriului și atelierilor de producție și reparație ale întreprinderii municipale „Parcul urban de autobuze”. Vizita este programată pentru următoarele săptămâni.