Autospecială pe metan acum și în Moldova

Pe 30 martie la Bălți, cu participarea reprezentanților companiei „Transautogaz”, primăria municipiului Bălți, SA „Moldovagaz”, SA „MAZ”, precum și compania „CBS Motors”, a avut loc transmiterea către întreprinderea municipală a unei autospeciale de colectare și transportare a deșeurilor «МАЗ» care funcționează pe baza de metan, în scopul efectuării unei testări tehnice a vehiculului.  

Promovarea vehiculelor specializate care utilizează în calitate de combustibil metanul este un proiect nou de dezvoltare a „Transautogaz”. Scopul proiectului este de a demonstra autorităților locale siguranța, economia și ecologia metanului în comparație cu tipurile tradiționale de combustibil auto.

În orașul Bălți se află stația de alimentare cu gaze naturale comprimate a companiei „Transautogaz”, precum și centrul specializat pentru reutilarea vehiculelor pe motoare cu gaz, fapt care a stat la baza alegerii municipiului Bălți pentru lansarea acestui proiect.

Datorită asistenței și suportului „MAZ”, precum și al Î.M. „Direcția Reparații și Construcții Drumuri Bălți”, autospeciala de colectare și transportare a deșeurilor va fi utilizată în  municipiul Bălți timp de două luni, după care va fi redirecționată către alte orașe ale țării. Se planifică de a negocia cu conducerea autorităților locale a orașelor Chișinău, Comrat, Hîncești și Orhei.

Capacitatea containerului de gunoi pentru acest model de mașină este de 9 metri cubi, datorită dimensiunii sale compacte poate servi străzi înguste și alei. Toate costurile de exploatare asociate de testare a vehiculului specializat sunt acoperite de compania „Transautogaz” în parteneriat cu reprezentantul „MAZ” din Moldova.

Implementarea cu succes a unui astfel de proiect va fi un nou stimul pentru autoritățile de la toate nivelurile, de a acorda o atenție deosebită combustibililor alternativi pentru micșorarea cheltuielilor și pentru a ține cont de înăsprirea cerințelor de protecție a mediului.

Compania „Transautogaz” are ca scop de a coopera mereu cu autoritățile centrale și autoritățile administrației publice locale. Rețeaua companiei include 12 stații de alimentare cu gaze naturale comprimate în toată Moldova, precum și un centru de reutilare a vehiculelor pe motoare cu gaz în or. Bălți.

„Transautogaz” este un partener de încredere în implementarea proiectelor de succes!

30 martie 2021